fbpx Skip to main content

За нас: Melly Jolly

Jolly Learning е основана през 1987 г. и започва да продава първите продукти на Jolly Phonics пет години по-късно. Той използва метода на синтетичната фонетика за преподаване на звуците на буквите по начин, който е забавен и мултисензорен, което позволява на децата да станат четци свободно.

Оттогава ние сме част от забележителния преход, който направи този вид преподаване масово по целия свят.

Ние не само публикуваме материали за обучение по грамотност, но и за преподаване на музикални умения. Те се използват в над 100 страни по света, като някои приемат Jolly Phonics като държавна политика.

Jolly визия

Да бъдем световен лидер в създаването на качествени образователни програми, които ускоряват ученето, така че всички деца да постигнат своя потенциал за по-светло бъдеще.

Jolly мисия

Да предоставим най-ангажиращите и ефективни образователни програми, които позволяват изключителни постижения за всички.

Кой стой зад Phonics Journey

Мелиха Чаушева /мис Мели/ e учител по английски език в предучилищен и начален етап повече от 13 години в различни двуезични и международни училища и организации за работа с деца.

Професионалният ѝ опит я довежда до идеята, че децата учат през непреодолимото си желание за откривателство и експеримент, в съчетание с тяхната динамична активност и естествено умение за усвояване чрез игра.

Съвременният профил на децата поставя пред нея предизвикателството да търси и обогатява преподавателската си практика. В резултат на това тя придобива квалификации като учител по Сугестопедия и Thinking-Based Learning (Методика за стимулиране на децата да използват логически връзки и да развиват мисленето си).

През годините Мелиха Чаушева е представител на чуждоезикови училища в България на международни форуми на COBIS (Съвет на британските международни училища) и в качеството си на ръководител на учителски екипи участва в дискусии по различни теми за когнитивното развитие, силата на движението и ранното чуждоезиково обучение 

Съчетанието на преподавателски и мениджърски опит, както и нарастващата нужда от подкрепа на учители и родители, я довежда до дейности, свързани с индивидуално консултиране и до първи стъпки в сертификацирането и като международен инспектор към PENTA (независима образователна институция за обучение, консултации и услуги за инспекция в образованието в Англия и чужбина).

Следвайки професионалните си убеждения за повишаване на стандартите за грамотност на английски език, Мелиха Чаушева става сертифициран обучител по програмата Jolly Phonics за България през 2016 г. Jolly Phonics е система, която предлага синтетичен подход за усвояване на уменията за четене и писане, учи чрез мултисензорност и чрез структура на естествено надграждане. 

Мелиха Чаушева организира обучения за повишаване на квалификацията на учители и родители, в които съчетава теория и практика, за да въведе участниците в реалната атмосфера на преподаване. Тя често гостува като лектор в различни европейски страни като част от общността на Jolly Learning.

Мелиха е единствен официален представител за България на учебните материали на Jolly Phonics, Jolly English и Jolly Grammar.

Нейната преподавателска философия се синтезира в думите „Когато учим под формата на игра, резултатите идват неусетно.”

Здравей 👋
Абонирай се за нашия newsletter

Регистрирайте се, за да получавате страхотно съдържание във входящата си поща всеки месец.

Ние не изпращаме спам!